Groep 8

8ste groepers huilen niet?H

et grote moment is aangebroken. We zien je nog zo de school in lopen met je veel te grote rugzak aan de hand van je mama en/of papa. We hebben je zien opgroeien van kleuter, schoolkind naar (pre)puber. We hebben veel lief en leed gedeeld de afgelopen jaren…ja, afscheid nemen valt zwaar. Elk jaar weer.

“De focus in groep 8 ligt echt op het onderhouden van al je opgedane kennis en vaardigheden!”

Maar voordat het zover is, stomen we je nog extra klaar voor het voortgezet onderwijs. Al je aanwezige kennis wordt herhaald maar daarmee ben je er nog niet. Met topografie leer je nu de wereld en zul je beter kennis maken met de extremen van onze aarde. Hoe ontstaat een aardbeving? Waardoor barst een vulkaan uit? Kun je wonen in een pool- of woestijnklimaat. Ook deze natuurverschijnselen komen aan bod. Ook met geschiedenis kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar de rest van de wereld.

Het rekenen bestaat vooral uit herhalen en verdiepen. Dat geldt ook voor taal en spelling. De focus in groep 8 ligt echt op het onderhouden van al je opgedane kennis en vaardigheden!

Al deze vaardigheden worden nog een laatste keer getoetst in de eind CITO. Met deze laatste toets worden al je resultaten van de afgelopen jaren bekeken. We hebben nu echt een goed beeld van je en op basis hiervan kunnen we je een goed advies geven voor je vervolg opleiding.

In dit jaar maak je ook regelmatig uitstapjes naar middelbare scholen. Zo heb je uiteindelijk een goede indruk van wat je kunt en op welke school jij het beste tot je recht komt, je thuis voelt en aansluit bij je toekomstplannen.

Groep 8 is ook het jaar dat je bijna een week op kamp gaat, acteert in een eindmusical en vooral nog een fijne tijd kunt beleven met je klasgenoten…voordat jullie wegen wellicht gaan scheiden.

De eindmusical is het klapstuk waarmee je afscheid neemt van onze school. Het is een blijde maar ook een beetje een verdrietige gebeurtenis. Er gaat straks een hoop voor je veranderen. Van oudste van de school, word je straks weer de jongste van school. We hopen dat je, samen met je familie, terug kunt kijken op een fijne en prettige Prinseschool tijd. Wij zullen je in elk geval missen en wensen je al het goede toe voor de toekomst… dag basisschool, hallo voortgezet onderwijs!