Nieuwe ouders

Goodmorning teacher! Goodmorning class! Zo begint onze Engelse les. Wij krijgen al Engels vanaf groep 1. Daar leren we niet alleen hoe je elkaar begroet, wat je aan hebt of hebt gegeten, maar ook wat voor weer het is.
"It's cloudy today"
Onze meester zegt altijd we moeten kijken naar wat we wél goed kunnen. De één is bijzonder goed in rekenen, de andere in taal, spelling, spreekbeurten, tekenen of gym. En als je al onze talenten bij elkaar brengt…dan zijn we een súper team!
"Allemaal bijzonder"
Op onze school zitten kinderen uit verschillende landen, krijgen we les in het Nederlands en Engels en doen we elke middag IPC, zodat we veel over de wereld leren. Daar zijn we best trots op en daarom houden we elk jaar een Internationale avond!
"Onze school is werelds!"
We hebben heel veel boeken in de klas. Gelukkig maar, want we lezen élke dag! Samen in de kring, voor onszelf aan tafel of heerlijk in het lekker-lezen-zithoekje.
"Kijk eens, ik lees!"
Weet je hoe wij letters en woordjes leren? Nou, heel leuk! Soms doen we letterbingo of woordengalgje met z’n allen of we oefenen met een heus digibord-dictee!
"BINGO!"
Mijn meester heeft me geleerd dat als ik iets niet begrijp, ik gewoon om hulp mag vragen. Dan legt hij het op een andere manier uit. Eentje die vaak grappig is, via een verhaal of plaatje op het digibord. Nu durf ik om hulp te vragen én weet ik dat je soms op een andere manier leert!
"Ik leer anders, nou én!"
Wij leren niet alleen uit boeken, maar ook door te doen! Samen ontdekken we alles over IPC thema’s als: de actieve planeet, hoe bouwen we huizen of doen we een missie naar Mars. Het is écht LEUK om zo over de aarde, geschiedenis, natuur en zo te leren!
"IPC is great fun!"
Klimmen, klauteren, glijden, duikelen, schommelen, knikkeren, fietsen, rijden, voetballen, ping-pongen of spelen in de zandbak‘…het kan allemaal op ons schoolplein!
"Buitenspelen is fijn!"
Ik heb een ‘maatje’, ze zit in groep 7. Samen lezen we en oefent zij met mij de spellingsregels.
"Dit is mijn maatje!"
Weet je dat ik al vanaf groep 4 Anglia certificaten ‘spaar’? Onze school doet elk jaar mee aan dit internationale examen. Dan maak je een Engelse toets op je eigen niveau en die wordt dan helemaal naar Engeland gestuurd om daar te worden nagekeken!
"YES! Ik heb m’n Anglia gehaald"


Kom erbij!

I

s uw kindje bijna 4 jaar? Gaat u verhuizen? Blijkt de huidige school toch niet bij uw kind te passen? Dit zijn geen gemakkelijke momenten, want u staat voor een belangrijke keuze: het kiezen van een geschikte basisschool voor uw kind! U heeft ongetwijfeld veel vragen

en op onze website proberen wij veel van uw vragen te beantwoorden. Toch is er maar één manier om er achter te komen. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een bezoek aan onze school. U kunt dan zelf de sfeer proeven en ervaren hoe het er bij ons op school aan toe gaat!
Hoe vind ik een geschikte school?
Het vinden van een geschikte basisschool is niet eenvoudig. Immers, u wilt het beste voor uw kind. U zoekt een school die past bij uw kind, waar het zich veilig en prettig voelt, die oog heeft voor uw kind en zijn of haar talent, die aansluit bij uw wensen, normen en waarden en een school die een stevige basis legt voor de toekomst van uw kind.

Het grote basisschool aanbod, de verschillende onderwijs typen en –concepten, alle informatie en mooie woorden die u leest op alle schoolwebsites en brochures maken de zoektocht naar de meest geschikte basisschool er uiteindelijk ook niet gemakkelijker op.

“Wat vindt u als ouder belangrijk voor uw kind? “


Wij raden u aan om op uw gevoel te vertrouwen en voor uzelf duidelijke doelen en criteria te stellen bij een basisschool keuze. Wat vindt u als ouder belangrijk voor uw kind? Dat uw kind met plezier naar school gaat en zijn of haar talenten kan ontwikkelen? Of vindt u het belangrijk dat uw kind vaardigheden en kennis vergaart waarmee hij of zij zich staande kan houden in deze wereld en de juiste voorbereiding voor het voortgezet onderwijs krijgt? En welk aspect weegt zwaarder voor u; schoolsfeer of afstand, onderwijsconcept of klassengrootte, zorg of toetsresultaten enzovoorts.
Door het toepassen van deze handvatten, het bezoeken van scholen en door te spreken met ouders van kinderen op scholen (bijv. Oudervereniging of Medezeggenschapsraad) zult u uiteindelijk tot uw keuze komen en een basisschool vinden die het beste bij uw kind past.

Thuis op de Prinseschool

“Want wij vinden het belangrijk dat kinderen het naar hun zin hebben op school”


Spreekt deze manier van vertrouwen op gevoel, kritisch denken en gestructureerd naar een doel werken u aan? Wilt u dat uw kind niet leert WAT ze moeten denken, maar HOE ze moeten denken zodat ze hun eigen weg kunnen vinden bij het oplossen van vraagstukken in deze wereld? Dan hoeft u niet verder te zoeken naar een passende school voor uw kind!

Want wij vinden het belangrijk dat kinderen het naar hun zin hebben op school en plezier hebben in leren!
Ons lesaanbod alsmede onze schoolcultuur is hier volledig op ingericht. Door de kinderen op een positieve manier in aanraking te brengen met een schat aan culturen, religies en fenomenen, bereiden we hen voor op het wereldburgerschap. We geven ze handvatten om de ruim opgedane kennis en (sociale)vaardigheden op een veilige en gestructureerde manier te ontdekken en te verkennen. Hiermee leren we ze om met een open blik naar de wereld te kijken en een eigen mening te vormen over wat je ziet, hoort en voelt. Een eigenschap die van grote waarde is voor hun toekomst in deze wereld!

Heeft u een goed gevoel bij onze school? Kom dan gerust langs om kennis te maken! Dan kunt u zelf zien hoe ons het er bij ons in de dagelijkse praktijk aan toe gaat!