Locatiedirecteur Prinsestraat

Marjolein Krijgsman


marjolein

“Elk kind is anders, ieder kind heeft eigen interesses waar je op in moet kunnen spelen. Dat is een uitdaging, maar zo mooi en dankbaar!”

M

ijn naam is Marjolein Krijgsman en sinds augustus 2013 ben ik locatiedirecteur aan de Prinsestraat. Wat onze school karakteriseert is de open, gezellige sfeer die er heerst. Dat gecombineerd met het feit dat kinderen van verschillende nationaliteiten op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Hier telt de stem van het kind, mede in de vorm van de Kinderraad. Zij mogen ideeën aandragen en hun mening geven over zaken die beter, handiger of anders kunnen. 

Wat de Prinseschool anders maakt dan andere scholen is zonder twijfel het internationale karakter van de school. De diversiteit aan culturen zorgt voor een prachtige ontmoeting tussen en met kinderen uit verschillende landen en met verschillende achtergronden. Het is een rijke meerwaarde van onze school. Maar vooral voor het kind; het vergroot het wederzijds respect, begrip en zorg, geeft ze een bredere kijk op en kennis over de wereld, het levert goede communicatieve vaardigheden op en geeft ze flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Daarmee is het niet alleen een goede weerspiegeling van de maatschappij maar ook een verrijking van het kind en het onderwijs!

Dat er Engels wordt gegeven vanaf de onderbouw is een grote plus. Engels is een wereldtaal en goed communiceren is van vitaal belang in het leven van ieder kind. Door kinderen vroeg kennis te laten maken met andere talen en culturen kun je ze een grote voorsprong geven.

Maar het mooiste is denk ik nog wel het lesgeven volgens de IPC onderwijsmethode door ons enthousiaste en gepassioneerde schoolteam. Middels het IPC leren zij de kinderen om met een open en nieuwsgierige blik naar de ander en de wereld om ons heen te kijken. Deze combinatie zorgt voor verwondering en zoals Plato al zei: ‘verwondering staat aan het begin van alle wijsheid’.  

terug naar wie is wie