Intern Begeleider Prinsestraat

Marloes van Zanten

“Na 10 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging op een grotere school met ambities en een totaal ander onderwijsconcept”

I

k ben Marloes van Zanten, IB-er op de lokatie Prinsestraat. Als Intern Begeleider ben ik onder andere verantwoordelijk voor de leerlingenzorg en ondersteun ik de leerkrachten waar dat nodig is (bijv. coaching van leerkrachten en begeleiding van leerlingen).

Sinds 2011 werk ik op de Prinseschool, daarvoor heb ik 10 jaar op een Freinetschool als leerkracht gewerkt in de groepen 1 t/m 4.

Waarom de Prinseschool: na 10 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging op een grotere school met ambities en een totaal ander onderwijsconcept.

Na mijn PABO-studie heb ik mij gespecialiseerd met de opleidingen Specialist Jonge Risicokinderen en Intern Begeleider. Een bewuste specialisatie want ik vind het belangrijk dat álle kinderen met plezier naar school gaan, zich prettig voelen in een groep en dat we gezamenlijk alles uit een kind halen wat er in zit. En als daar hulp bij nodig is, dan kan een ieder –leerling, leerkracht of ouder – hiervoor bij mij terecht.

Samen met één vertegenwoordiger uit iedere groep zit ik in de Kinderraad. In deze raad zijn we actief betrokken bij alles wat er gebeurd op school en kunnen we proberen om ideeën van kinderen en groepen te realiseren. Zo hebben we als Kinderraad gezorgd voor een prachtig nieuw duikelrek en nieuw buitenspeelgoed en hebben we als eindfeest een geweldige disco georganiseerd.

Als ik niet werk vind ik het heerlijk om met mijn gezin leuke dingen te doen, op vakantie te gaan en te sporten.

terug naar wie is wie