30
sep
2016
0

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 – nummer 1 van 12 Redactie: Marjolein Krijgsman

De volgende nieuwsbrief verschijnt in week 39

Bijzondere data & activiteiten Datum

Activiteit

5 september

Schoolfotograaf

12 september

Ontruimingsoefening

13 september

Herdenking Twentse Razzia in de synagoge voor de leerlingen

van groep 8

13 september

Info-avond groep 3,4,5 en 6 van 19.00-20.00 uur

13 september

Vergadering Oudervereniging vanaf 20.00 uur

15 september

Info-avond groep 1,2 en 7 en 6/7van 19.00-20.00 uur

19-23 september

Kennismakingsgesprekken

26 september

Dag van de Europese talen

29 september

Voorlichting groep 8

Nieuws vanuit school

Back to school

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Wij hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en dat we gezamenlijk een leerzaam en goed schooljaar tegemoet gaan. De eerste week is fijn verlopen, er heerst een positieve sfeer en alle groepen hebben hun draai gevonden in hun nieuwe lokaal. We verwelkomen een aantal nieuwe leerlingen en hun ouders in verschillende groepen. Daarnaast heeft er nog een wisseling plaatsgevonden in de formatie: Op de vrijdag zal Ahnia Raiss groep 7A draaien en Fem Teunissen groep 3B. Wij verwelkomen dit jaar ook twee leerkrachten in opleiding. Anouk Menkehorst in groep 4B. Zij zal onder begeleiding van Manouk ten Buren op de donderdag en vrijdag groep 4B draaien. Josje Lansink zal op de donderdag en vrijdag groep 1-2D draaien onder begeleiding van Francis Harberink.

Formatie 2016-2017

Hieronder een overzicht van de formatie voor het schooljaar 2015-2016 en de werkdagen van de collega’s

1-2 A

Mascha Worm

ma,di

Gerrie Bennink

woe, do, vr

1-2B

Stephanie Weernink

ma t/m vr

1-2C

Ursula van der Vegt

ma t/m vr

1-2D

Francis Harberink

ma t/m vr

Josje Lansink

do,vr

3A

Suzanne Goedhart

ma t/m vr

3B

Fem Teunissen

ma, di, vr

Ahnia Raiss

woe,do

4A

Jody Eleveld

ma t/m vr

4B

Manouk ten Buren

ma t/m vr

Anouk Menkehorst

do,vr

5A

Gerry van Heijst

ma t/m vr

5B

Nathalie Rooms

ma t/m vr

6-7

Hans Vennink

ma, di, do, vr

Marjolein de Vos

woe

6A

Kokeb Boonk

ma t/m vr

6B

Jasper Bloemsa

ma t/m vr

7A Eelco Jager

ma-di-woe-do

Ahnia Raiss

vr

7B Aniek Schiphauwer

ma t/m vr

8A Monika Helmhout

ma t/m vr

8B Jasper Elsinga

ma t/m vr

Interne begeleiding groepen 1 t/m 6

Marloes van Zanten ma-di-woe-do

Interne begeleiding groepen 6/7, 7 en 8 Carla ter Sligte

Locatieleider Marjolein Krijgsman ma t/m vr

Directeur Astrid Dijkstra vrijdag aanwezig op de locatie Prinsestraat

Schoolfotograaf

Op maandag 5 september komt de schoolfotograaf in alle groepen. De organisatie van de schoolfotograaf is in handen van de oudervereniging. Ik wil de oudervereniging bij deze alvast bedanken voor hun inzet.

image004

Informatie Foto Koch (schoolfotograaf)

Foto Koch komt maandag 5 september foto’s maken. Hieronder vindt u informatie over het bestellen van de foto’s. De complete afhandeling van de schoolfotografie gaat via internet.

Dit betekent dat uw kind na het maken van de foto’s van de leerkracht een inlogkaartje ontvangt. Op de inlogkaart vindt u een uniek inlognummer en wachtwoord. Met deze gegevens logt u thuis in op www.fotokoch.nl. U plaatst uw bestelling en rekent af via iDEAL, factuur, acceptgiro of creditcard. Als u wilt kunt u de inloggegevens doorsturen naar familieleden (bijvoorbeeld opa’s/oma’s of ex-partners), zodat zij zelf een bestelling kunnen plaatsen op de site.

Naast de standaard portretfoto biedt Foto Koch ook een pure foto van de leerling. De fotografen weten hoe het werkt: iedere leerling is anders en heeft een eigen houding. Op basis van het karakter van het kind kiezen de fotografen van Koch de pose die het beste bij het kind past. Verlegen, stoer, open, spontaan. Dit levert pure, natuurlijke foto’s op.

Wij als school stellen voor u geen pakket samen. U kunt zelf op de site kiezen welke foto’s of pakketten u wilt bestellen.

Indien u meer dan alleen een groepsfoto bestelt en met iDEAL betaalt, zijn de verzendkosten € 1,50. Voor bestellingen met factuur, acceptgiro of creditcard rekent Foto Koch € 3,00 aan verzendkosten.

Foto Koch biedt altijd een gratis groepsfoto, ook als u verder geen pakket bestelt.

Informatieavonden

Dit jaar zullen de informatieavonden op 13 en 15 september plaatsvinden. Tijdens deze avond wordt er door de leerkracht informatie gegeven over algemene zaken in de groep van uw kind. Daarnaast zal er gesproken worden over wat en hoe er geleerd gaat worden dit schooljaar en hoe u uw kind daarin kunt ondersteunen.

Kennismakingsgesprekken

In de week van 19 t/m 23 september vinden er kennismakingsgesprekken plaats na schooltijd. Deze gesprekken zijn vrijblijvend voor ouders van de leerlingen uit de groepen 1 t/m 8. Leerlingen die na de vakantie in groep 1 zijn gestart krijgen een aparte uitnodiging voor een voortgangsgesprek, deze vindt na 4-6 weken plaats.

Het doel van de kennismakingsgesprekken is dat u onder andere uw verwachtingen ten aanzien van het leren en de ontwikkeling van uw kind kunt aangeven bij de leerkracht.

Als school vinden wij een goede communicatie tussen ouders en school van belang. Dit draagt bij aan het plezier in leren en het wederzijdse vertrouwen. Ouders en leerkracht leren elkaar op deze manier beter kennen en er wordt gestreefd naar een zo compleet mogelijk plaatje waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Als ouder hebt u de regie tijdens dit gesprek u geeft informatie over uw kind.

We voeren de kennismakingsgesprekken dit schooljaar voor het eerst en zijn dan ook erg benieuwd naar uw bevindingen. Wilt u deze aub delen met de leerkracht.

In de week van 12 september zullen er bij alle groepen intekenlijsten hangen voor de gesprekken. Als u gebruik wilt maken van een kennismakingsgesprek dan kunt u zich aanmelden op het formulier dat bij het lokaal hangt.

Schooltijden

We vinden het elke ochtend fijn om te zien hoeveel zin iedereen heeft om weer naar school te gaan. We willen u hierbij graag nog even wijzen op onze schooltijden.

De schooltijden zijn voor de groepen 1-2 op de maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur-

14.40 uur en op de woensdag en vrijdag van 8.30 uur-12.10 uur

Voor de groepen 3 t/m 8 zijn de schooltijden op de maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur-14.45 uur en op de woensdag en vrijdag van 8.30 uur-12.15 uur

’s Ochtends kunt u vanaf 8.10uur op het plein terecht. Om 8.20 uur gaat de bel, de leerkrachten zijn dan in de klas. U bent met uw kind van harte welkom in de klas vanaf 8.20 uur. Wij vragen u om 8.30 uur het lokaal te verlaten zodat de leerkracht direct met de les kan beginnen. Mocht u in gesprek willen met de leerkracht, maakt u dan een afspraak voor na schooltijd.

Bij het uitgaan van de school vragen wij u voor de poort te wachten. Alle leerkrachten lopen met de groep mee naar buiten. U kunt uw kind bij de poort ophalen van school.

Verkeer en veiligheid

Voor de ouders die op de fiets de kinderen komen brengen en halen. Wij willen u vragen de fietsen zoveel mogelijk aan de overkant (trottoir bij het Medisch Spectrum Twente) van de Prinsestraat te stallen. Als u uw fiets op het trottoir bij de school stalt. Wilt u dit dan zoveel mogelijk doen tegen het blauwe hek. In verband met de veiligheid is het belangrijk dat we de toegangspoorten vrij houden.

De kinderen van de groepen 1-4 en 8 stallen hun fiets links van het gebouw, aan de kant van de Synagoge. De kinderen van de groepen 5-7 stallen hun fiets rechts van het gebouw, aan de kant van de Bisschopstraat.

Ouders die hun kind met de auto komen brengen en halen. Wilt u parkeren in de daarvoor bestemde vakken. In verband met de veiligheid willen wij u vragen niet op het trottoir te parkeren.

De wijkagent en handhaving surveilleren regelmatig om het halen en brengen van uw kind(eren) zo veilig mogelijk te laten verlopen

Digiduif

Al onze correspondentie verloopt digitaal via Digiduif. Eén keer per maand zal er een nieuwsbrief verschijnen. Daarnaast wordt u via Digiduif op de hoogte gehouden van actuele gebeurtenissen en activiteiten in de groep van uw kind(eren). Alle nieuwe ouders ontvangen

z.s.m een inlogcode waarmee u zich kunt aanmelden bij Digiduif. U kunt gebruik maken van de mogelijkheid om een app op uw smartphone te plaatsen; “ You connect “ zodat u altijd en overal up to date bent wat betreft schoolse zaken.

Gym

Hieronder vindt u een overzicht van de gym voor de groepen 3 t/m 8. Voor de gymlessen maken we gebruik van het gymlokaal aan de Mina Krusemanstraat 102. Vanwege de hygiëne vragen wij u, uw kind op de gymdagen een tas met gymkleding en gymschoenen mee te geven. Gymschoenen met klittenband zijn voor de jongste leerlingen ideaal, deze gymschoenen kunnen ze zelf snel aan en uit doen.

Maandag:

De groepen 8A, 8B, 7A, 7B, 3A, 3B

Dinsdag:

De groepen 8A, 4A, 4B, 5A, 5B, 6A, 6B

Woensdag:

De groepen 5A, 5B, 6-7, 6B, 6A

Donderdag:

De groepen 6-7, 3A,3B, 7B, 7A, 8B

Vrijdag:

De groepen 4B, 4A

De groepen 1 en 2 krijgen gymles op school in het speellokaal.

Herdenking Razzi

Op dinsdag 13 september wordt de eerste Duitse Razzia in Twente herdacht, de Mauthausen Razzia. De herdenking begint om 13.00 uur en zal dit jaar in de synagoge plaatsvinden. Dit jaar wordt de herdenking binnen georganiseerd omdat er veel mensen verwacht worden. Het is namelijk 75 jaar geleden dat de Razzia plaatsvond.

De leerlingen van groep 8 helpen bij de herdenking, zij zullen bloemen leggen bij het herdenkingsmonument. In de ochtend komt meneer Woudstra een gastles geven over de Razzia aan de leerlingen van groep 8. Meneer Woudstra is kind van een van de slachtoffers en heeft zelf op de Prinseschool gezeten.

Nieuws van de OV

Kom erbij!

Oudervereniging de Prinseschool is op zoek naar ouders die het OV team willen versterken. Wil je actief betrokken zijn bij activiteiten in en rondom school? Houd je van organiseren, samenwerken en creatief bezig zijn? Dan is de OV echt iets voor jou! Wil je meer weten over de OV of een vergadering bijwonen? Dan zien we je graag op 13 september 2016 om 20.00 uur in de teamroom of meld je aan via ov@prinseschool.nl Je kunt je ook aanmelden bij de OV via de groepsleerkracht of via Marjolein Krijgsman.

Naschoolse activiteit

Start EME – Even Mo(o)re English – vanaf maandag 5 september

EME is afgelopen schooljaar aangeboden als naschoolse activiteit. Dit schooljaar bieden wij weer EME aan voor kinderen in alle groepen. Afhankelijk van de aanmeldingen zal er op school een groep 1/2 , 3/4, 5/6, en 7/8 gevormd worden. De lessen zijn op de maandagmiddag aansluitend op schooltijd van 14.45 – 15.45 uur.

EME lessen worden gegeven door native (or near native) English speakers, onder leiding van Milou Bakker en Kathleen Moore. De lessen worden gegeven aan groepen van 10 – 15 kinderen. EME biedt lessen aan op een speelse manier met de nadruk op het Engels begrijpen en spreken. Kijk op de facebook pagina naar foto’s voor een impressie van de lessen. Dit jaar zullen wij 5 modules aanbieden. De eerste module is van 5 september t/m 12 oktober

(19 september geen lessen). Een module bevat normaal 6 lessen van één uur en kost €30,-, Deze 1e module bevat 1 les minder welke in module 3 ingehaald zal worden . Indien u alle 5 modules in een keer betaalt, ontvangt u 5% korting. U betaalt dan €142.50 i.p.v. €150. Indien u vragen hebt, kunt u terecht bij Milou Bakker: 0625510870 of Kathleen Moore: 0621524311 of mailen naar evenmooreenglish@gmail.com. Voor meer informatie over EME kunt u op de website kijken: www.evenmooreenglish.nl.

Vakantierooster schooljaar 2016-2017

Herfstvakantie

zaterdag 15-10-2016 tot en met zondag 23-10-2016

Kerstvakantie

zaterdag 24-12-2016 tot en met zondag 08-01-2017

Voorjaarsvakantie

zaterdag 18-02-2017 tot en met zondag 26-02-2017

Pasen

zaterdag 15-04-2017 tot en met maandag 17-04-2017

Meivakantie

zaterdag 22-04-2017 tot en met zondag 07-05-2017

Hemelvaart

donderdag 25-05-2017 tot en met zondag 28-05-2017

Pinksteren

zaterdag 03-06-2017 tot en met maandag 05-06-2017

Zomervakantie

zaterdag 22-07-2017 tot en met zondag 03-09-2017

Vrije vrijdagen 2016-2017

4 nov 2016

25 nov 2016

3 feb 2017

17 mrt 2017

30 juni 2017

21 juli 2017