30
mrt
2016
0

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief februari 2016 – nummer 2 van 12

Redactie: Marjolein Krijgsman

De volgende nieuwsbrief verschijnt in week 8

Bijzondere data & activiteiten

8 en 9 februari 2016 Streetwise

15 februari 2016 Decoratie internationale avond (19.00-20.00uur)

16 februari 2016 Studiedag (alle leerlingen zijn dan vrij)

22 februari 2016 Op die dag vinden de verwijzingsgesprekken plaats van de leerlingen van de groepen 8. U ontvangt daarvoor binnenkort een uitnodiging. De leerlingen van groep 8 zijn die dag vrij. De verwijzingsgespekken worden samen met ouders en leerling gevoerd.

24 februari 2016 Internationale avond van 17.00-19.00uur

ma 29-2-2016 t/m vr 4-3-2016 Voorjaarsvakantie

Nieuws vanuit school

Studiedag 16 februari

Op dinsdag 16 februari heeft het hele team een studiedag. Tijdens deze studiedag zullen de cito-resultaten van de januari toetsen worden besproken en geanalyseerd.

In de ochtend worden we geïnformeerd over een nieuw registratieprogramma plan b2

In de middag zullen de leerkrachten samen met Henriette Dekker en Yvonne Leenders materialen en werkvormen bespreken waarmee we de leerlingen nog beter op een adaptieve manier kunnen bedienen. De talenten van leerlingen en leerkrachten staan daarbij centraal.

Internationale avond

Na een groot succes vorig school jaar organiseren we ook dit jaar weer een internationale avond.

De internationale avond is op woensdag 24 februari van 17.00-19.00uur. De avond wordt georganiseerd door de oudervereniging en het team.

Tijdens deze avond kunt u in de groepen kijken naar de verschillende

internationale activiteiten die aan bod zijn gekomen tijdens het IPC en deelnemen aan verschillende activiteiten.

We zijn op zoek naar ouders die willen helpen! Vorige schooljaar hebben veel ouders een steentje bijgedragen dat was erg fijn. Wilt u internationale hapjes maken? Bespeelt u

een instrument waarmee u wereldmuziek kunt maken? Wilt u een workshop zang of dans verzorgen met een internationaal karakter? Alle hulp en ideeën zijn welkom!

Wilt u een steentje bijdragen neem dan contact op met Marjolein Krijgsman: marjoleinkr@prinseschool.nl

Op maandag 15 februari gaan we de school versieren voor de internationale avond. Als u mee wilt helpen versieren komt u dan op maandag 15 februari naar school. We verzamelen om 19.00 uur bij de hoofdingang.

Schoolreisgeld en ouderbijdrage

De data en bestemmingen van de schoolreisjes zijn nog niet definitief vastgesteld. Toch willen we tijdig de komende kosten hiervoor met u delen:

Groep Kosten

1-2 €26,00

3, 4 en 5 €29,50

6 €36,00

7 €51,00

8 €135,00

Wilt u het schoolreisbedrag overmaken op rekeningnummer NL35INGB0001739667 t.n.v. OBS de Prinseschool | activiteitenfonds o.v.v. de voor- en achternaam van uw kind en de groep waarin uw kind zit. Alvast hartelijk dank!

De ouderbijdrage

Met deze bijdrage kunnen schoolactiviteiten als Sinterklaas, Kerst, Paasontbijt, Internationale avond en nog veel meer activiteiten zoals versnaperingen en presentjes mogelijk worden gemaakt. Met als doel de basisschooltijd en de herinneringen eraan voor uw kind(eren) nog leuker te maken.

De ouderbijdrage is door veel ouders reeds betaald, waarvoor onze dank. Mocht u deze bijdrage van €22,50 nog niet betaald hebben dan verzoek ik u het bedrag over te maken op rekeningnummer NL78INGB0001499497 o.v.v. ouderbijdrage de voor- en achternaam van uw kind en de groep waarin uw kind zit. In de vorige nieuwsbrief stond het verkeerde rekeningnummer vermeld.

Mocht u vragen hebben over bijvoorbeeld het schoolreisgeld en de ouderbijdrage dan kunt u contact opnemen met de penningmeester van onze school, Noortje Wevers: nywevers@hotmail.nl

Mocht u een beroep willen doen op stichting leergeld dan vraag ik u uw dossiernummer door te geven aan onze penningmeester. Let op, u moet ieder jaar een nieuw dossiernummer aanvragen bij stichting leergeld.

Schoolactiviteiten

Streetwise op 8 en 9 februari

Kinderen leren alleen in de praktijk hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer. De ANWB voelt zich verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid en heeft ANWB Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar ook leuk en leerzaam verkeersprogramma dat aansprekend is voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen op 8 en 9 februari naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours wordt de praktijk zo goed mogelijk nagebootst.

Vakantierooster schooljaar 2015-2016

Goede vrijdag

  1. 25-3-2016

2e Paasdag

  1. 28-3-2016

Meivakantie

  1. 25-4-2016 t/m vr 6-5-2016

2e Pinksterdag

  1. 16-5-2016

Zomervakantie

  1. 18-7-2016 t/m vr 26-8-2016

Vrije vrijdagen 2015-2016

29 januari 2016/ 1 juli 2016/ 15 juli 2016

 

Nieuws van The Little Prince

Redactie: Mieke Buursink
image032

Na 2 weken kerstvakantie zijn we al weer een paar weken open in het nieuwe jaar. En het jaar is weer volop begonnen. We hebben al een verhuizing achter de rug en er zijn ook weer een paar nieuwe gezichten op de groep.

Sinds 4 januari is Mechteld het nieuwe en vaste gezicht naast Nancy. Mechteld heeft, evenals Nancy, jarenlange ervaring in de kinderopvang. Naast haar werk bij The Little Prince, is Mechteld ook werkzaam op de BSO.

Wist u dat?!?

 Er alweer een paar nieuwe kindjes op de groep gekomen zijn? We hebben kennis gemaakt met Amy, Eline, Finn (het broertje van Kaj), Pepijn (het broertje van Puck) en Evelyne. We wensen jullie allemaal een hele leuke tijd toe bij ons op de peuteropvang en we zijn blij dat jullie er zijn.

 We ook afscheid hebben genomen van Puck, Mira en Noa? We wensen Puck en Mira veel succes op basisschool en hopen dat Noa snel weer terug komt.

 Luca heel erg goed kan plassen op de WC?

 Evelyn en Evelyne ook al bijna naar school gaan.

Thema
image046image048

Deze maand zijn we gestart met het thema: ‘Hooray a baby is born’.

We zijn veel bezig met het verzorgen van onze baby’s in de poppenhoek. Het thema is geïtroduceerd met de geboorte van het broertje van ‘Puk’. We hebben beschuit met blauwe muisjes gegeten en voetafdrukken gemaakt van de babypop voetjes. Ook praten we veel over wat een baby’tje eet en hoe we deze in bad moeten doen.
image053image052

Bij dit thema horen natuurlijk ook weer enkele woorden die gedurende het thema centraal staan:

The babyimage057

The bath

The bottle

The diaper

 

De kleuren die in dit thema centraal staan zijn de kleuren:

Blue

pink

Liedjes die we veel zingen zijn:

There was a llittle babygirl/ boy

Crying on the stone

Crying, crying, crying all allone

Come here baby, i’ll wipe youre tears a way

Here’s a little friend

And he will make your day.

We sluiten het thema af met een babyshower. Op dinsdag 23 februari van 11:00 uur tot 12:00 uur zijn alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s welkom om samen met ons een feestje te vieren.

Nationale voorleesdagen
image061

Van 27 januari tm 6 februari zijn er weer de nationale voorleesdagen.

Dit jaar staat in het teken van het prentenboek: ‘We hebben er een geitje bij!’.

Wij hebben het boek ook op de groep en lezen het regelmatig voor aan de kinderen. Op 11 februari om 9:15 uur gaan we met de peuters naar de bieb om daar naar een voorstelling over het geitje.

En natuurlijk worden er ook mooie varkens en andere dieren geknutseld door de kinderen.

 

Internationale-avond

image073image072

Woensdag 24 februari

17.00-19.00uur

In samenwerking met de oudervereninging

organiseren wij op woensdag 24 februari een

internationale avond.

U kunt tussen 17.00uur en 19.00uur een kijkje

nemen in alle groepen.

In alle groepen zijn activiteiten met een

internationaal karakter.

Op het plein en in de teamroom staan hapjes en

drankjes voor u klaar. Denkt u aan geld voor de

drankjes!

Op verschillende locaties binnen de school is er

muziek en kan er gedanst worden.

Wij rekenen op uw komst, samen maken we er

een mooie avond van!

Ouders van the Little Prince zijn ook van harte

welkom op de internationale avond